0
0:-
Produkt lagd i varukorg
Varukorg
Totalt (inkl moms):
0:-

21

Våra producenter

Don Sebastiani&Sons

Don Sebastiani & Sons drivs idag av den fjärde generationen i familjen. Företaget startades 1904 av Samuele Sebastiani som snabbt etablerade sig som en framgångsrik odlare av vindruvor och vinmakare. Hans entreprenörskap sträckte sig dock bortanför vinvärlden och han öppnade bland annat en konservfabrik och med intäkterna från den bidrog han  till att utveckla staden Sonoma och skapa
arbetstillfällen. donsebastianiandsons

Bodega Benegas

 År 2000 skapades modern historia när Bodega Benegas genomförde sin första skörd. Allt i syfte att producera högkvalitativa viner under samma namn.
Bodega Benegas

Guy Charlemagne

Guy Charlemagne ligger i hjärtat av Côte des Blancs, i den lilla byn Mesnil. Man producerar ca 130,000 flaskor per år och av dessa säljs 30% i Frankrike och resten går för export. Guy Charlemagne

A Viot & Fils

Sedan 1921 har familjen Viot odlat vin i Champagne,  i en liten by som heter Colombé la Fosse där Armand Viot planterade de första vinrankorna. Idag äger de totalt åtta hektar vilket i Champagne är att betrakta som litet och alla deras druvor kommer från deras egna vingårdar (så kallad Récoltant Manipulant) som är planterade med 34% Chardonnay, 33% Pinot Noir och 33% Pinot Meunier. De har för närvarande 300.000 flaskor som lagras i deras källare i väntan på degorgering.
A Viot&Fils.fr

Frejgatan

Frejgatan är ett så kallat fantombryggeri och är ett samarbete mellan Sundbybergs Köksbryggeri och hembryggaren David Ekenbäck. Namnet Frejgatan kommer från att det är där David Ekenbäck bor och det var hemma i köket han skapade sina första ölrecept. Bryggningen sker i en före detta kyrka i Sundbyberg där Peter Bergholtz, Thomas Lindberg och Per Stocke sedan 2013 bryggt diverse öl. Kyrkan avkristnades 2005 och stod tom tills de fick idén att ombilda lokalen till bryggeri. Kyrksalen har en takhöjd på 13 meter och från den gamla orgelläktaren har man utsikt över hela produktionen. 

Levert Frères

Levert Frères har anor ändå tillbaka till 1500-talet och håller till i Chagny i Bourgogne. Som producent har de tillgång till en rad olika appellationer i Bourgogne – från Chablis i norr till Beaujolais i söder och de äger även slottet Château de Chassagne-Montrachet som ligger i hjärtat av regionen. Mönstret på etiketten är inspirerad av de typiska mönster på tegelpannorna som är vanliga runt om i Bourgogne.

Feldschlößchen

Feldschlößchen bryggeriet är beläget i Coschütz på den södra strandkanten av Elbefloden och har en stolt bryggartradition som går tillbaks till 1858. Feldschlößchen är idag ett av de största bryggerierna i Sachsen. Deras öl har ett mycket gott rykte om sig och bygger på en mångårig bryggartradition kombinerat med modern och hållbar teknologi. I deras moderna anläggning med erfarna bryggmästare arbetar man metodiskt och långsiktigt med traditionella recept i enlighet med den tyska lag från 1516 som skapades för att kvalitetssäkra ölproduktionen. Bestämmelsen innebär att ölen endast får tillverkas av humle, malt och vatten.
feldschloesschen.de

Giannikos Winery

Giannikosfamiljen startade sin verksamhet inom vin redan 1896 på Peloponnesos i Grekland då de planterade sin första vingård. Idag drivs företaget av Michalis Giannikos som har byggt upp ett
nytt och modernt vineri och i och med det skapat en ny era i familjeföretaget. Med en ambition om att producera mer högkvalitativa och internationellt gångbara viner beslutade han sig också för att konvertera hela verksamheten till ekologisk produktion. Idag är samtliga viner ekologiskt certifierade och kontrollerade av DIO, som är det officiella certifieringsorganet i Grekland. 
giannikos.com

Emilio Miró Salvat

Grundarna av Emilio Miró Salvat SA, familjen Prat, började producera vin i Cornudella de Montsant i Priorat redan 1914. Allteftersom verksamheten växte beslutade de sig för att fokusera renodlat på vermouthproduktion och flyttade 1957 verksamheten till staden Reus i Tarragona. De var då en av mer än 30 vermouthproducenter i staden men idag finns endast tre stycken kvar och Miró är den enda av dessa som oavbrutet i alla år har producerat vermouth. Företaget är fortfarande familjeägt och producerar sin vermouth baserat på det ursprungliga och hemliga familjereceptet.
mirosalvat.com

Montlaiz

Familjeföretaget Montlaiz har uteslutande producerat ekologiska viner på sina vingårdar runt de snöklädda Anderna i Argentina. Nu har man tagit ett steg till och låtit Fairtrade-certifiera sig. Det innebär att när du som konsument väljer ditt vin bidrar du till att odlare och anställda får bättre ekonomiska villkor, främjar demokrati och organisationsrätt samt motverkar barnarbete.
montlaiz.com

Shaw Family Vintners

Shaw Family Vintners Vineyards ägs av familjen Shaw som har mer än 35 års erfarenhet av att odla druvor och producera vin i södra Australien och de äger mer än 1 200 tunnland mark i regionerna McLaren Vale och Currency Creek. Flertalet av familjemedlemmarna är involverade i företaget och ser till att föra traditionen vidare, men samtidigt är de också väldigt måna om att följa med i den tekniska utvecklingen och har bland annat investerat i ett toppmodernt vineri för att säkerställa bästa möjliga kvalitet i alla led i deras arbete.
shawfamilyvintners.com

Zorgvliet Wines

Zorgvliet Wines är ett vineri beläget i Banghoekdalen i Stellenbosch med en historia som går tillbaks till 1692 då det första vinet producerades här. De gamla ursprungliga byggnaderna från denna tid finns fortfarande kvar och används idag bland annat som vineriets besökscenter. Zorgvliet Wines har en övertygande filosofi i sitt vinmakande där ”viner med elegans” är ledorden i alla steg i deras arbete. Från druvorna i vingården till det slutgiltiga vinet i flaskan utgår de från en tanke om hållbarhet och minimal påverkan på miljön. Vineriet kombinerar den traditionella vinmakarkonsten med bland annat öppna jäskärl och små franska ekfat för lagring tillsammans med toppmodern utrustning för att kontinuerligt kunna säkerställa en hög och jämn kvalitet i sina viner.
zorgvliet.com
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Välkommen! Akessonsvin.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Är du över 25 år? Nej, ta mig till Kiviksmusteri.se Ja, jag är över 25 år