0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Hållbarhet

Dagens konsumenter vill göra klimatsmarta val. Och vi vill kunna erbjuda klimatsmarta produkter. Därför bedriver Åkesson Vin ett kontinuerligt arbete för att göra alla delar av verksamheten mer hållbar. Ett led i det arbetet är att erbjuda vin i kartongförpackning – ett klimatsmart förpackningsalternativ för 0,75-1 liter.

Åkesson Vin har har i mer än 25 år bedrivit vinimport samt producerat egna viner för den svenska marknaden. Ett av våra mål har alltid varit att ligga i framkant när det gäller en hållbar utveckling av verksamheten.  Därför var det naturligt att ansluta oss till Livsmedelsverkets hållbarhetsmanifest, vilket vi gjorde 2019. Fokus ligger bland annat på en fossilfri industri, materialåtervinningsbara förpackningar, goda villkor i leverantörsledet och effektivare vattenanvändning. 

Vi arbetar aktivt med minskat resursutnyttjande och miljöpåverkan. Vi ställer också krav på att våra leverantörer och samarbetspartners ska agera på ett hållbart sätt. Det kan handla om allt från var och hur druvorna odlas, vad människorna på gården har för arbets- och levnadsförhållanden till hur transporten från vingården till oss i Sverige ser ut.

Det handlar också om vilken typ av förpackning vinet levereras i. För 0,75-1-litersförpackningar av vin är kartongförpackning ett klimatsmart förpackningsalternativ. Det krävs mindre energi vid tillverkningen av kartongförpackning, än vid tillverkningen av glasflaskor. De är också effektivare att transportera än glas – vilket innebär färre lastbilar och mindre koldioxidutsläpp.

Mer än hälften av råvaran i förpackningen består av kartong, som uteslutande kommer från skogar certifierade av FSC™ (Forest Stewardship Council™), som främjar ett ansvarfullt skogsbruk. Läs gärna mer på Tetrapaks hemsida: https://www.tetrapak.com/sv-se/sustainability/lokala-sidor/framtidens-forpackningar

Åkesson Vin ingår i Kiviks Musteri, med försäljning och produktion certifierade enligt FSSC22000. Anläggningen i Kivik är även certifierad enligt ISO14001 certifierad. Kiviks Musteri uppfyller även för relevanta delar kravställningar för ekologiskt/KRAV och Fairtrade.

Läs mer i Kivik Musteris Hållbarhetsrapport 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen! Akessonsvin.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Är du över 25 år? Nej, ta mig till Kiviksmusteri.se Ja, jag är över 25 år