0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Våra producenter

Domaine du Clos Saint Louis

Domaine du Clos Saint Louis grundades år 1918 av Madame Veuve Edmond Bernard. Gården drivs idag av Philippe och Martine Bernard, samt deras dotter Virginie. Clos Saint Louis har idag totalt 19 hektar vinodlingar belägna i appellationerna Bourgogne, Marsannay, Fixin, Fixin 1er Cru, Côte de Nuits Villages och Gevrey Chambertin.

Chateau Peyrabon 

Château Peyrabon är beläget i Saint-Sauveur, strax öster om Pauillac. Slottets 50 hektar stora vingård är till stor del belägen på sandiga grusjordar, med en mindre del om 5 hektar på lera och kalksten. 

Spy Valley Wines

Producenten SPY Valley Wines grundades 1993, när Bruce och Jan Johnson köpte 180 hektar vingård på södra sidan av Wairau Valley. De fick då höra att jorden var för torr och ofertil för vinodling men har sedan dess bevisat motsatsen och etablerat SPY Valley Wines som en av de mest framgångsrika familjeledda vinerierna på Nya Zeeland. 
Idag leds vineriet av dottern Amanda Johnson med kvalitet och hållbarhet som ledstjärna.

Champagne Gruet

Med drygt 350 år och 12 generationers kunnande, driver Claude och Mathilde Gruet, samt deras son Pierre-Charles, familjens företag i den lilla byn Buxeuil. Att familjen har haft en stor påverkan på vinodlingen i den här delen av Côtes des Bar märks av än idag, bland annat i namnen på vingårdarna ”Bas-Gruet” och ”Sur-Gruet” som ligger i grannbyn Neuville-sur-Seine.
Familjen äger idag 25 hektar vinodlingar där de utöver de tre klassiska druvsorterna, Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay, även odlar Pinot Blanc och Arbane.

Kvaszinger Borászat Kft.

Familjen Kvaszinger har odlat vin i regionen under flera generationer. Vingårdens storlek är 8,5 hektar. 
Ungern har en lång och välutvecklad vintradition och många inhemska druvor. Tokaj som vinregion är hemvist för ett antal olika vinstilar. I kvalitetsvinsklassen produceras torra till halvtorra viner från furmint eller hárslevelü opåverkade av ädelröta. I denna klass hamnar även de mousserande viner som görs enligt den traditionella metoden av druvan furmint.

Fairview

 Now established in the traditional heart of the South African wine industry, the Back Family stems from a
lineage of great entrepreneurs, innovators and winemakers.
https://www.fairview.co.za

Bodegas y Vinedos Amadeo Maranon

Bodegas y Vinedos Amadeo Marañón S.A. har totalt 765 hektar mark varav 440 är planterade med vinrankor. Familjeföretaget exporterar idag vin till flertalet länder såsom Tyskland, Norge, Sverige, Kanada, USA, Mexico, Brasilien och Kina för att nämna några. 

A Viot & Fils

Sedan 1921 har familjen Viot odlat vin i Champagne,  i en liten by som heter Colombé la Fosse där Armand Viot planterade de första vinrankorna. Idag äger de totalt åtta hektar vilket i Champagne är att betrakta som litet och alla deras druvor kommer från deras egna vingårdar (så kallad Récoltant Manipulant) som är planterade med 34% Chardonnay, 33% Pinot Noir och 33% Pinot Meunier. De har för närvarande 300.000 flaskor som lagras i deras källare i väntan på degorgering.
A Viot&Fils.fr

Pulenta Estate

The tradition, knowledge, and experience of the family acquired during 100 years since the arrival of Angelo Polenta y Palmina Spinssanti to Argentina, live today in Pulenta Estate.
Our mission is to produce a limited series of great wines,
proudly made in Argentina.
www.pulentaestate.com

Levert Frères

Levert Frères har anor ändå tillbaka till 1500-talet och håller till i Chagny i Bourgogne. Som producent har de tillgång till en rad olika appellationer i Bourgogne – från Chablis i norr till Beaujolais i söder och de äger även slottet Château de Chassagne-Montrachet som ligger i hjärtat av regionen. Mönstret på etiketten är inspirerad av de typiska mönster på tegelpannorna som är vanliga runt om i Bourgogne.

Montlaiz

Familjeföretaget Montlaiz har uteslutande producerat ekologiska viner på sina vingårdar runt de snöklädda Anderna i Argentina. Nu har man tagit ett steg till och låtit Fairtrade-certifiera sig. Det innebär att när du som konsument väljer ditt vin bidrar du till att odlare och anställda får bättre ekonomiska villkor, främjar demokrati och organisationsrätt samt motverkar barnarbete.
montlaiz.com

Vina Longavi

Namnet Longavi med betydelsen "Snakes Head" härrör från en vulkan som heter Nevado de Longavi, en snötäckt topp på 3242 meter i Chile. Vinmakare är Julio Bouchon och David Niuewoudt. 
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen! Akessonsvin.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Är du över 25 år? Nej, ta mig till Kiviksmusteri.se Ja, jag är över 25 år