0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Bodega Benegas

1883 startade Don Tiburcio Benegas “El Trapiche” vineriet i Mendoza. På den tiden var det en stor ekonomisk kris i regionen då vete och alfalfagroddar som hade varit en stor inkomst genom åren började planteras i stor skala i resten av Argentina. I slutet på 1800-talet så var endast mellan 500-2000 hektar planterade med vindruvor i Mendoza men Don Tiburcio hade en vision att göra regionen till en ledande vinregion som producerade högkvalitativa viner. Han insåg dock att detta inte kunde skapas endast genom hans egna projekt så han motiverade odlare och vinproducenter att investera i modern vinifiering och han gav även bort delar av de vinrankor som han importerade från Frankrike så att fler odlare kunde etablera sig i regionen. På detta sätt så blev Don Tiburcio i Argentina tillsammans med Agoston Haraszthy i Kalifornien och Silvestre Ochagavia i Chile, en av de stora pionjärerna i de amerikanska kontinenternas vinindustri.
På 1970-talet så drabbades den argentinska vinindustrin av en stor ekonomisk kris och delägarna i företaget som Don Tiburcio Benegas byggt upp beslutade sig då för att lämna branschen och sälja av alla delarna av bolaget, dvs. varumärket, vingårdarna och vineriet.
Federico som var barnbarnsbarn till Don Tiburcio växte upp i vineriet och var ständigt närvarande med sin far som var vinmakare. När företaget upplöstes så begav han sig till Buenos Aires men kärleken till regionen och vinnäringen levde kvar och 1999 så fick han möjligheten att köpa tillbaka den ursprungliga vingården Finca Libertad som en gång planterades av Don Tiburcio. Detta blev startskottet för en nysatsning med målet att endast producera högkvalitativa viner i små volymer under namnet Bodega Benegas. Två år senare så köpte han ett gammalt nerlagt vineri där han genomförde en total renovering av den gamla arkitekturen och kombinerade detta med en installation av ett modernt högteknologiskt vineri. År 2000 skapades modern historia när Bodega Benegas genomförde sin första skörd.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen! Akessonsvin.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Är du över 25 år? Nej, ta mig till Kiviksmusteri.se Ja, jag är över 25 år